Mengeti Dinten Kamardikan, Supriyadi Ngajak Punggowo Deso Lan Masyarakat Ndongo Bebarengan

Putatgede – Saiki 16 Agustus 2019 utawa wengi biasane diarani wengi ing 17 Agustus utawa wengi ing pitulasan Agustus. Minangka warga negara Indonesia, mesthine kita ngerti yen saben 17 Agustus kita mengeti dina Proklamasi Kamardikan Republik Indonesia (RI). Nalika iku ing wektu kasebut (17 Agustus 1945) proklamator sing dikasihi (Sukarno lan Mohammad Hatta) ngumumake kamardikan […]

Next..

K-Putso Miwiti Maneko Warna Lomba Khusus Kanggo Mengeti Lahire Indonesia Mardeka Kaping 74 Taun

Putatgede – Dinten kemerdekaan Republik Indonesia, 17 Agustus iku pancen dadi momen bungah kanggo kabeh tingkat masyarakat. Kanggo mupangate, ana akeh kompetisi sing biasane dianakake. Ora ono tujuan liyane kejobo nggawe kabungahan kanggo kabeh wong, kabeh kanggo kalangan masyarakat, saka pusat kutha menyang desa kang pelosok. Ugo ono ing Desa Putatgede, dinten Minggu (4/8/2019) warga […]

Next..

“Mitoni”, Slametan Pitungsasi Olehe Naliko Ibu Ngandhut ing Bebrayan Adat Jowo

Indonesia minangka negara sing duwe macem-macem budaya lan agama sing dipercaya saben komunitas. Ana wong sing ngrasuk agama Islam, Kristen, Buddha, Hindu lan Konghuchu kasebar ing macem-macem wilayah kasebut utawa uga sawetara agama manggon ing sisih siji  lan sijine wilayah. Iki kalebu ijol-ijolan budaya lan adat uga penyesuaian adat sing biasane dialami prekara-prekara agama, kayata […]

Next..