K-Putso Miwiti Maneko Warna Lomba Khusus Kanggo Mengeti Lahire Indonesia Mardeka Kaping 74 Taun

Boso Jowo Kabar Desa

Putatgede – Dinten kemerdekaan Republik Indonesia, 17 Agustus iku pancen dadi momen bungah kanggo kabeh tingkat masyarakat. Kanggo mupangate, ana akeh kompetisi sing biasane dianakake. Ora ono tujuan liyane kejobo nggawe kabungahan kanggo kabeh wong, kabeh kanggo kalangan masyarakat, saka pusat kutha menyang desa kang pelosok.

Ugo ono ing Desa Putatgede, dinten Minggu (4/8/2019) warga RT.02 RW.04 Desa Putatgede miwiti kegiatan kanggo mengeti ulang tahun  Republik Indonesia ingkang kaping 74. Maneka lomba sing unik lan khas dadi acara taunan sing dituju bocah-bocah umur sekolah SD lan SMP.

Mlaku sehat berhadiah, mengeti lahiripun Indonesia Merdeka kaping 74 taun.

Kegiatan iki diwiwiti dening kumpulan nem-neman Mushola Al-Ikhlas sing digabung karo jeneng K-Putso (Kharisma Putat lan Sukodono), dipimpin dening M. Luthfi Hakim. Jeneng asosiasi kasebut dijupuk soko anggotane dhewe, sing dumadi gabungan saka wong enom saka Kampung Putatgede lan Kelurahan Sukodono. Sawetara lomba sing ditindakake, kalebu: Mangan krupuk, Bola Terong, Tuthuk banyu, balap karung, lan Lebokake Patlot ing botol. Malah luwih nyengkuyung yaiku Mlaku-mlaku Sehat sing melu dening masyarakat, bocah lan wong diwasa utawa sing nikah, kanthi hadiah sing murah lan nyenengake. Hadiah mlaku-mlaku sehat kalebu hadiah hiburan (dicelup, mi goreng, alat-alat masak, gula pasir, sabun adus, sabun cuci, barang rumah tangga sing digawe saka plastik) ugo hadiah kang pungkasan yoiku kipas angin.

Sanajan hadiah kasebut sak anane, namung iso dadi bebungahe warga.

Agenda taunan iki minangka asil saka urunan saka remaja K-Putso lan pitulung saka saben kulawarga. Bebungah hadiah iku minangka pambuka sing dikarepake supaya bocah-bocah bisa ngrasakake makna Kemerdekaan Indonesia, sing banjur bakal ditampa nalika syukuran bengi mengeti Republik Indonesia, yaiku tanggal pitulas wengi kang dilaksanaake ono ing Mushola Al-Ikhlas kanthi ngethok tumpeng lan mangan bareng-bareng asil urunan warga.

Komentar Facebook

Tinggalkan Komentar dan Balasan